Zoeksuggesties

{{{name}}}

Product suggesties

Categorie suggesties

{{{name}}}

Merk suggesties

{{{name}}}

Bosbouw thema`s

{{{name}}}


Nieuw
Aanmelden voor de Nieuwsbrief

Alles rondom het maken van haardhout

Tips, trucs en de juiste uitrusting

Wat het betekent om haardhout te maken

Brandhout maken is meer dan alleen ervoor zorgen dat de haard kan blijven branden. Bomen vellen en natuurkrachten verslaan is echt, hard werken.

Alleen wie het zelf heeft meegemaakt kent dat gevoel, de ervaring wanneer de zaag knettert, spanen in het rond vliegen en het hout met spierkracht wordt gekloofd. En het aan het einde van het werk achteroverleunen, bewonderend kijken naar de geproduceerde stapel hout en met eigen brandhout voor een warm thuis zorgen.

Wat het betekent om haardhout te maken

De juiste uitrusting voor de zelfvoorziener

Voor het vellen, keren, onttakken, slepen en kloven van bomen; wij hebben de juiste professionele uitrusting voor u. Bovendien hebben we ook tips en trucs voor het werken in het bos, die u vindt bij ons assortiment rondom het thema brandhout:

De juiste uitrusting voor de zelfvoorziener
Met dezelfde uitrusting als de professionals

Hulpmiddel bij het houttransport

Wenden met een velhevel

Een velhevels bewijst niet alleen bij het vellen goede diensten. Hij is ook handig bij het keren van liggend hout en bij het onttakken. Dankzij de keerhaak met de scherpe punt hebt u de stam veilig vast. De lange hefboom staat garant voor een effectieve krachtoverbrenging en helpt u vriendelijk voor uw rug te werken.

Wenden met een velhevel

Precies de maat bepalen

Om precies te kunnen plannen in het bos is een rolmaat onmisbaar. De klauw van de meetband kan eenvoudig in de stam worden geprikt, zodat u makkelijk kunt meten zonder weg te glijden. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen tussen verschillende lengtes.

Precies de maat bepalen

Hout kloven

Werken met een kloofhamer:

Werken met een kloofhamer:

Dankzij de wigvormige, zware kop en de lange steel wordt het kloven veel gemakkelijker. Met een kloofhamer kunnen stukken tot een meter worden gekloofd.

Kloven met een draaisplijtwig:

Kloven met een draaisplijtwig:

een draaisplijtwig schroeft zichzelf in het hout en klooft zo zonder moeite. Kan worden ingedreven met de kunststof inzet van de Simplex kloofhamer.

Overige inhoud

terug

Toestemming voor gegevensverwerking

We willen gebruikmaken van diensten van derden om de webshop en onze diensten te verbeteren en optimaal vorm te geven (handige functies, optimalisering webshop). Verder willen we reclame maken voor onze producten (sociale media/marketing).
Daarvoor kunt u hier toestemming geven en deze te allen tijd intrekken. Meer informatie hierover vindt u in onze privacyverklaring.

Instellingen